Transport Vercauteren werd in 1974 door André Vercauteren boven de doopvont gehouden en was één van de eerste transportbedrijven die zich in de Gentse kanaalzone konden profileren als vaste waarde voor belangrijke automobielbedrijven.

Transport Vercauteren vestigde zich in 1990 in de KMO-zone in Eksaarde op een terrein van 13.000 m2. Sinds een 20-tal jaren staat de 2de generatie aan het roer van het bedrijf.

De laatste jaren is de transportsector enorm gewijzigd door het internationaal karakter en de opengestelde markt en is de focus van het transport verplaatst naar transport binnen de Beneluxlanden en aangrenzende regio's. Specifiek voor Duitsland hebben wij de beschikking over een aantal trekkers met OBU.

Wij beschikken over 21 megatrekkers Volvo en een 70-tal mega schuiftrailers waarbij de laatste types XL trailers volledig beantwoorden aan de TUV vereisten. Ook hebben wij een aantal joloda trailers binnen de vloot ter beschikking. Vercauteren transport kan buigen op een meer dan 40-jarige ervaring in de automobielsector. Alle voertuigen voldoen bovendien aan de nieuwe milieunormen en hebben de euronorm V-norm.

Naast het transportgedeelte beschikken wij over een loods van 3500m2 die uitgerust is om goederen op lange en korte termijn op te slaan en dit voor een gamma van klanten. Als transportfirma hebben wij de uitgelezen tool in handen om de logistiek op een efficiënte manier te koppelen aan het transportgedeelte en naar de wensen van de klant.

Naast de logistieke dienstverlening stellen wij onze loods een paar maal per jaar ter beschikking van de basisscholen in en rond Lokeren om jonge kinderen een verkeersbewuste opleiding te geven. Alle chauffeurs krijgen bovendien via een externe dienstverlening jaarlijkse opleidingen om zich te bekwamen in hun job. Op die manier willen wij ons verder bekwamen en anticiperen op een complexere transportwereld.